„Движение България на гражданите“ тръгва към местните избори за разширяване на подкрепа и разбиване на модела ГЕРБ, заяви пред журналисти след избирането си за председател на ДБГ Димитър Делчев.

Необходимо е широко обединение, което да се противопостави на феодализирането на общините. ДБГ ще протегне ръка на демократично мислещите граждани, организации или партии, които подкрепят тази цел. Всеки, който не желае този монопол да продължи, има място до нас, добави най-младият председател на политическа партия.

РБ до голяма степен изпълни своята цел и ще продължи да бъде активен, но РБ не е достатъчен, необходима е по-широка антиГЕРБ коалиция, заяви Делчев.

В коалициите за местните избори ще са противниците на корупцията, на феодализацията, на бедността и ниските пенсии и заплати, които няма да се увеличат при това управление, каза той.
За да е достатъчно това обединение и да може да се противопостави на това управление в общините и държавата, което е полу-диктаторско, трябва да бъдат включени всички, които имат желание да се борят.

ГЕРБ сами ще предизвикат предсрочни парламентарни избори, когато им стане неудобно или патерицата им окъсее, затова ДБГ трябва да сме готови, каза още Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре