Феодализацията на общините от страна на ГЕРБ може да бъде спряна от широко демократично обединение, каза в предаването „Неделя 150“ по БНР Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

При широк антиГЕРБ съюз, който има силите да разбие този модел, каузата и принципите трябва да са над личното его, каза Делчев.

Трябва да спрем да мислим за това кой е превъзходен и кой взима надмощие, и да започнем да мислим как да решаваме конкретните проблеми като сигурността на гражданите и ниските доходи, добави той.

"Суджукгейт" не е единичен случай, а симптом, който се потвърди и от „Кумгейт“. Нямам никакво съмнение, че следват и други гейтове - "Стара Загора-гейт“, "Благоевград-гейт“, „Софиягейт“. Този модел разбива конкурентноспособността и прави така, че обществените поръчки да се дават само на близки обръчи от фирми, който гони младите, амбициозните хора, а в същото време тези, които остават, остават като работещи бедни, затова трябва да се изправим срещу него, коментира Делчев.

България в момента си остава в 20-ти век, в тъмните години на прехода. „Движение България на гражданите" ще се противопоставим на това, защото нашата цел е България в 21-ви век със свободна среда за развитие на бизнес, сигурност за хората и справедливост.За последната една година ДБГ има 150 нови членове. Партията е силна, здрава, расте. Структурите са по места, мотивирани и готови да работят, заяви Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре