Това, че има толкова много членове на вашата партия днес тук, показва, че вие сте активна и ярка политическа сила, която е решена да играе активна роля в българската политика, в която вашата партия е необходима.

Това каза в речта си пред делегатите на Четвъртото национално събрание на „Движение България на гражданите“ Торстен Гайслер, ръководител на фондация „Конрад Аденауер“ в България.

ДБГ е относително млада формация, но вече можем да видим колко успешна е нейната история. Показахте добри резултати на национални и местни избори. Голяма част от този успех е свързан с работата на Меллена Кунева. Тя служеше на своята партия, но също така на своята страна. Изключително високо ценим всичко, това което г-жа Кунева е направила за партията, за България и в Европа, каза Гайслер.

Независимо, че уважаваме решението ви да не се кандидатирате поста, се надяваме, че ще продължите да имате активна роля в българската политика, защото вашият опит и умения са необходими. Настоящото положение не е лесно. Последните избори не бяха успешни за вас. Вече се чувства вашата липса в Народното събрание. За съжаление някои членове на РБ не разбраха, че тази формация може да бъде успешна, ако всички членове бъдат обединени. И това е най-важната задача, която стои пред вас.

Вашият успех е необходим на България. Сегашното правителство не е съставено изцяло от партии, представляващи европейските и десните ценности. В състава му влизат и партии, които са се посветили на европейската и западната интеграция, според споразумението, но голяма част от тях не го правят по убеждение, а по тактически причини. Без вас и без останалите партии от РБ не би било възможно да се осъществи целта за промяна и истинска демокрация, каза още Гайслер.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре