”Новият председател на ДБГ е Димитър Делчев, юрист по образование. Много образован и млад човек. Другата кандидатка се оттегли и той беше избран с пълно мнозинство при явно гласуване”.

Това каза Найден Зеленогорски в живо включване след конгреса на партията в предаването ”Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

”Отправяме ръка към избирателите, защото кръга ни на избиратели е голям. На местните избори спечелихме 4 региона и още 28 по-малки места. Нужен е широк демократичен фронт от десни партии", коментира Зеленогорски.

”Нямаме нищо общо с левицата и няма да имаме. ДБГ е дясна партия. В България политиката се възприема като война. Трябва да направим така, че в дясно център да има единение”, каза още той.

”За мен и двете предложения за антикорупционен закон са еднакво лоши. Законът, който беше гласуван на първо четене и беше внесен от г-жа Кунева, беше достатъчно добър. Сега битката е кой ще назначава председателят на този орган. Смятаме, че трябва да се направи орган от общественици, който да номинира такива кандидати, да ги изслушва и да предлага на президента и Народното събрание председателя и членовете на тази антикорупционен орган”, каза Зеленогорски.

Конституцията ясно е казала кой може да разследва и кой не. Антикорупционното звено трябва да събира сигнали и да ги предава на компетентните органи”, заключи той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре