Войната между Борисов и Радев ще вкара страната в политическа криза, каза Делчев

Изходът на кризата в Хасково минава през предсрочни местни избори. Цветан Цветанов да оттегли подкрепата от кмета, ГЕРБ на централно ниво се разграничи от него, а Борисов като премиер да организира предсрочни избори там.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Моделът ГЕРБ съм го виждал още през 2013 година в Ботевград, а „Суджукгейт“ в Добрич показа какво означава той – назначения за усвояване на пари. Хасково е „моделът Делян“ на местно ниво и на национално ниво, каза Делчев. Ако действително са морални, ГЕРБ да оттеглят доверието си от „модела Делян“ и да се свикат избори в Хасково. Всички депутати, отговарящи за схеми, да бъдат осветени, ГЕРБ да се разграничи от тях, тогава ще могат да говорят за принципност, добави той.

Само широко обединение между партии и демократично мислещи хора може да разбие този модел, посочи Делчев на въпрос за обявената от ДБГ „антиГЕРБ“ коалиция.

Преди да говорим за десните в подобно обединение, трябва да има честен разговор за морала и партньорството в дясното, който още не се провел, въпреки неуспеха на последните избори. Претенцията за превъзходство и егото да ги оставят пред вратата, ако искат да влизат в широко обединени за изкореняване на порочните практики на ГЕРБ, категоричен бе той. Делчев подчерта, че структурите на ДБГ ще са тези, които ще започнат преговорите за антиГЕРБ обединенията в страната във връзка с местните избори.

Ще говоря с всички - партии, граждански организации, местни коалиции, които искат промяна. Именно ГЕРБ и БСП оставиха антикорупционния разговор само във фейсбук профилите на Нинова и Борисов, затова разговор с тях нямаме, категоричен бе Делчев.

На въпрос той отговори, че битката между премиера Борисов и президента Радев ще доведе страната до политическа криза и загуба на доверие към двете институции. Меренето на пагони на бивши генерали не решава проблема, че България е в застой, а хората работят за по 240 лева заплата в много населени места.

Димитър Делчев в предаването „Лице в лице“ по бТВ
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре