„Моделът Делян“, който наблюдаваме в Хасково, се повтаря в цялата държава и няма да приключи с приеменето или отхвърлянето на една оставка. Необходими са предсрочни избори в Хасково. Комисиите по корупция и регинална политика, председателствани от патриотите, трябва да направят публично изслушване на всички замесени.

Това каза пред BIT Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Нашата цел е този модел да бъде разбит по места. ГЕРБ управляват общините като феодални владения в своя полза, а не за хората. Местните избори са времето, в което можем да разбием "модела Делян", който се разпространява на местно и национално ниво, заяви най-младият политически лидер.

На въпрос той отговори, че преди да се говори за дясна коалиция, трябва да се проведе сериозен разговор за морала в дясно. Въпреки слабия резултат на последните избори, подобен разговор няма, а на хората са им писнали всякакви претенции за надмощие и превъзходство, добави той.

Само широко обединение на демократично мислещи хора, партии, организации, местни коалиции, искащи промяна, може да се противопостави на този модел на управление, коментира Делчев. Ние ще работим за него, а кого ще включва ще ми кажат хората от 230те структури на ДБГ в страната, добави той. Разговор с ГЕРБ, БСП и ДПС нямаме, те искат да владеят модела, а не да се съобразяват с демократични принципи.

Двама бивши генерали си мерят пагоните. Вместо да работят за хората, премиерът Борисов и президентът Радев се грижат за личните си рейтинги, но подобно мерене на мускули не е решило нито проблема с ниските заплати, нито с престъпността, каза Делчев на въпрос.

Попитан за новия състав на ВСС Делчев отговори, че няма да има голяма разлика, нито стъпки към съдебна реформа. ГЕРБ и БСП се прегърнаха и с фунията на ДПС наляха поредните политически лобисти, които да не допускат разваляне на съществуващия модел, каза още той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре