Санирането е държавна „пирамида“ – всяко семейство е платило по 1000 лева за саниране на 2000 от 700 000 панелни жилища в България, казва Димитър Танев

От Благоевград бившият премиер Борисов коментира, че ако не било одобрявано безплатното саниране, то можело на 26 март да се спре. Отново закани и ултиматуми като на президентските избори?  Политически коректно е ГЕРБ, които започнаха санирането, да инициират национален референдум дали то да продължи.

 

Това коментира заместник-председателят на „Движение България на гражданите” от РБ и кандидат за народен представител в Стара Загора Димитър Танев в отговор на коментара на председателя на ГЕРБ за ползата от санирането.

По думите на Димитър Танев икономически е по-прагматично да се спести един милиард лева годишно, новият парламент да намали ДДС на 18% и този милиард да остане при хората и бизнеса.

Всяко българско семейство е платило по 1000 лв. за санирането на едва 2000 блока от общо 700 000 панелни жилища в страната и ако трябва да бъдат санирани всички, ще са нужни  още 30 години, посочваТанев. Това саниране всъщност е държавна пирамида, при която последните плащат печалбата на първите, подчерта Танев и добави, че винаги е бил критичен към програмата и целия й замисъл и изпълнение.

По думите му, санирането не е безплатно и разделя хората на такива, на които уж държавата (а всъщност всички останали) са им платили ремонтите, и другите, които ще трябва да почакат 30 години. Излишни са заплахите за спиране на санирането, защото всеки от тези хора, неживеещи в санирани блокове, не желаят с техните 1000 лв. да се санира чужд апартамент и държавата да им взима данъци, за да ги дава на корумпирани кметове да облагодетелстват приближени строителни фирми, каза още Танев.

Той добави, че е предлагал промени в програмата, защото вместо да започне с обновяване на студентските общежития, където в една стая живеят по няколко студенти, държавата санира частни имоти, а сред тях и необитавани, подчерта още Димитър Танев от РБ

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре