ЦИК и служебното правителство се провалиха с въвеждането на машинното гласуване. Според кандидата за народен представител и водач на листата в 27-ми МИР – Стара Загора става въпрос за груба намеса в честния вот на хората. Нямало време за доставка на машини, трябвало обучения, гаранции за софтуера, на всеки 15 машини се падало само по един техник, който да ги обслужва, което е недостатъчно. Не било ясно дали и как ще стигнат машините до секциите в чужбина. Всичко това ме навежда на мисълта, че Лирекс или не са чели условията за участие в поръчката или се подиграват с ЦИК. А може би изпълняват няКОЙ указание?

 

От три години изискването за машинно гласуване беше ясно записано в закона. А на последните избори по предложение на РБ в 500 секции беше безупречно проведено! Тези 500 секции са около 4% от всички и там са гласували около 200 000 избиратели. В тези секции има 57 000 бюлетини от машинно гласуване.

Това е повече от 25% или всеки четвърти!

Хората искат да гласуват машинно, защото не желаят малограмотни гласоподаватели да определят бъдещето им. Искат безпристрастно, точно и навременно да се отчита резултата.

Едни партийните апарати, обаче, не искат. Искат те да си решат изборите.Защото не могат да дописват протоколите и да надписват гласове. Защото не могат да се сговорят и да отстранят неудобен кандидат, който печели с преференции.

Танев коментира блокадата срещу машинното гласуване и от гледна точка на образоваността на гласоподавателите. За да гласуваш машинно, трябва да можеш да четеш! Иначе има купен и контролиран вот от маргинални общности.

Кандидатът за народен представител изчислява, че ако имаше машини във всяка секция, повече от 1 млн. избиратели щяха да го предпочетат.

РБ ще се борим и да го има, и да е единствено, а не паралелно.

Освен това питам защо президентът Радев така угоднически мълчи и единствените му изяви са от чужбина? Служебният министър председател все пак е негов личен избор, казва другарката Нинова. Настоявам да поеме отговорност за провала.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре