Според кандидата за народен представител от РБ Централната избирателна комисия е нарушила закона с отмяната на машинното гласуване

 

“Реформаторски блок - Глас народен” се обяви категорично „за“ машинното гласуване във всички избирателни секции. Само по този начин изборите биха били законно проведени. Има опасност от манипулации и опорочаване на резултатите. ЦИК пречи на законовата възможност на българския гражданин да гласува за ново Народно събрание. Всички избори са важни, но предстоящите са от изключително значение, а явно някой, нарушавайки закона, се готви за служебна победа. От Реформаторски блок очакваме манипулации и познати схеми, които да определят бъдещето ни. 

Категорично смятам, че машинното гласуване е необходимо, за да се предотврати повтарянето на хаоса от предишни избори и опит те да бъдат манипулирани. Точно чрез машинното гласуване се гарантира тези порочни практики да останат в историята. Сега ЦИК не само че нарушава закона, не само че застрашава честността на изборите, но и си присвоява правото да не го прилага. Призовавам ЦИК да приложи закона и да отмени решението, с което ще гарантира честността и законността на предстоящите парламентарни избори.

Източник: videlinabg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре