В Ботевград антиГЕРБ коалицията не трябва да се отказва, каза Делчев

Димитър Делчев изпраща сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров заради отхвърлянето на оставката на Делян Добрев. Това съобщи самият Делчев пред журналисти в Ботевград, където се срещна с представители на партиите от РБ и ДСБ, на местни коалиции и граждани.

В момента сме в парламентарна криза, при която депутат, който не желае да бъде в Народното събрание и е председател на комисия, но неговите колеги го държат в парламента. Отхвърлянето на оставката е противоконституционно действие на депутатите, на което не реагира нито една институция, затова сезираме Сотир Цацаров. Освен да сезира КС, Делчев призовава Цацаров да провери има ли престъпна безстопанственост, тъй като депутатът продължава да получава заплата от 4000 лева, въпреки многократно изразеното желание да напусне парламента.
Ако утре се гласува закон с гласа на Добрев, този закон е може да се окаже невалиден, коментира той.

Ботевград 12 години беше управляван по модела ГЕРБ, чиято единствена цел е да вземе властта, за да усвои средства и постове. През 2015 година той беше разбит от широка коалиция, сега ГЕРБ се опитват да го върнат, но това не бива да се допуска, категоричен бе той. Делчев приветства позицията на широк кръг от партии и местни коалиции, които подкрепиха настоящия кмет и общинските съветници, противопостави ли се на връщането на модела.

В Ботевград Делчев беше категоричен, че е необходима широка антиГЕРБ коалиция за разбиване на монопола във всички общини, в която да влязат демократични партии, граждански организации и местни коалиции, които искат разбиване на феодализма.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре