Правят се опити от управляващите с промените в НК антикорупционният орган да се използва за бухалка за изземване на бизнеси чрез разследване на консорциуми, каза пред BIT Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Видяхме и желанието им да преразпределят дялове в отбранителния сектор. БСП нямат против този модел, защото се надяват да попадне в техни ръце, добави Делчев.

Беквокалите им в парламента могат да се карат колкото си искат, но спорът кой да назначи шефа на бюрото е само параван за договорката им да няма реална борба с корупцията.

И ГЕРБ, и БСП предлагат закони за амнистия на корупцията, а не за борба с нея. Когато едва 8% от хората са готови да подадат сигнал за корупционно поведение, а останалите ги е страх и не се дава възможност за анонимни сигнали, това е отказ от действие, коментира Делчев.

По повод твърденията, че не е голямо значение новият закон за борба с корупцията Делчев напомни, че в момента има около 40 органа за тази цел, но в затвора властимащи няма. Не съм чул и Комисията за конфликт на интереси да е проверила Суджукгейт или Кумгейт в Хасково. Това е недопустимо.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре