Реформаторският блок има много партньори – освен Глас народен и Народен съюз, към нас се присъединиха и Български демократически форум, като предстои и присъединяването на няколко политически партии, които ще ни подкрепят. Това каза водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“ във Варна Найден Зеленогорски .

 

В управленската програма на Реформаторския блок са заложени механизми, които да изравнят икономическата активност, работните места и качеството на живот в двете части на страната.
Следващият етап след присъединяването ни към НАТО и ЕС трябва да бъде да започнем да живеем като средния европеец, заяви той и добави, че българинът трябва да е финансово осигурен, образован и здрав. Той посочи, че това са три основни стълба от предизборната програма на РБ, наречена „Разум, родолюбие, развитие“ – икономическо развитие, здравеопазване и образование.

Наш основен приоритет са инвестициите в човека, а не само в инфраструктура. Това се изразява в заложените в програмата цели – средствата за образование да стигнат 4,5 на сто от БВП при среден за Европа 5,6 процента, 1,5 процента за наука, качествена здравна грижа, 2 процента от БВП за отбрана и сигурност.
Ако наливаме само в инфраструктура, а не в човека, все едно наливаме в каца без дъно, каза още той.

Ние гледаме на битовата престъпност като заплаха за националната сигурност и затова ще настояваме административният ресурс на МВР да бъде пренасочен към малките населени места. А за бежанец да се смята само онзи, който наистина бяга от война и е преминал границата легално през КПП-та, а не е икономически мигрнат, заяви Зеленогорски.

На пресконференцията бяха представени останалите имена на кандидати за народни представители от коалицията "Реформаторски блок-Глас народен", между които има инженери, икономисти и юристи, специалисти по воден и въздушен транспорт, университетски преподаватели и др.

В листата са: 1. Найден Зеленогорски 2. Светослав Витков 3. Михаил Парталозов 4. Желез Железов 5. Боян Керемидчиев 6. Станислава Станева 7. Мария Донева-Цветкова 8. Теменужка Петрова 9. Антон Тонев 10. Ефтим Вълчев 11. Камен Харизанов 12. Боян Георгиев 13. Албена Димова 14. Кирил Георгиев 15. Юлиян Стоянов 16. Ванилин Гавраилов 17. Георги Дяков 18. Станислав Димитров 19. Валентин Станев

Листата ни е политически балансирана с висока експертиза и представлява умален модел на варненската общественост, обобщи Зеленогорски. Той обеща позитивна кампания, много преки срещи с избирателите във Варна и областта и конкретни ангажименти към хората.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре