В последните 15 г. размерът на частните инвестиции, на публичните средства и на парите по европроекти в Южна и в Северна България е в съотношение 3:1. В управленската програма на Реформаторския блок са заложени механизми, които да променят това и да изравнят икономическата активност, работните места и качеството на живот в двете части на страната.

 

Това заяви Найден Зеленогорски, който е водач на листата на РБ във Варна. Той представи останалите имена на кандидати за народни представители от коалицията Реформаторски блок-Глас народен, между които има инженери, икономисти и юристи, специалисти по воден и въздушен транспорт, университетски преподаватели и др.

Не беше засегнат въпросът за конкуренцията между Найден Зеленогорски и Радан Кънев като водачи на различни листи във Варна и бивши съпредседатели на РБ.

Листата ни е политически балансирана с висока експертиза и представлява умален модел на варненската общественост, обобщи Зеленогорски. Той обеща позитивна кампания, много преки срещи с избирателите във Варна и областта и конкретни ангажименти към хората.

В управленската си програма коалицията извежда като основен приоритет инвестиции в човека, а не само в инфраструктура, подчерта Зеленогорски. Според него това се изразява в заложените в програмата цели – средствата за образование да стигнат 4,5 на сто от БВП при среден за Европа 5,6 процента, 1,5 процента за наука, качествена здравна грижа, 2 процента от БВП за отбрана и сигурност.

Реформаторите гледат на битовата престъпност като заплаха за националната сигурност и затова ще настояват административният ресурс на МВР да бъде пренасочен към малките населени места. За бежанец да се смята само онзи, който наистина бяга от война и е преминал границата легално през КПП-та, а не е икономически мигрант, подчерта още като окцент в програмата на РБ Зеленогорски.

Източник: dnesplus.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре