РБ ще влезе в парламента поне с 50 % над бариерата, категоричен бе Зеленогорски

Служебното правителство се прави на ревизори, одитори, прокурори и съдии. На многоуважавания от мен господин Герджиков ще кажа: надявам се да спрем с опитите служебните министри да стават политически играчи!

 

Този призив към служебния премиер отправи в студиото на „Панорама” по БНТ шефът на предизборния щаб на РБ и водач на листите на Блока във Варна и Плевен Найден Зеленогорски.

Бъдете така добри да не изпълнявате политически поръчки! Работата ви е да осигурите машини за гласуване и да гарантирате честен изборен процес, добави той към присъстващия в студиото вицепремиер Янев.

По думите на Зеленогорски, е много лошо решение генерал да организира избори в демократична държава. Граждански лица повече биха прилягали на едни такъв процес, добави той.

Зеленогорски бе категоричен, че министри на РБ направиха реформи и точно затова са атакувани. Именно те станаха специален обект на внимание от няколко месеца, а вече и на служебното правителство, подчерта Зеленогорски.

Направиха се промени в Закона за съдебната власт, в Конституцията, в бъдещия парламент трябва да продължат, според шефа на щаба на Реформаторите, който добави, че сега топката е във Висшия съдебен съвет. Надявам се на стабилно мнозинство в новия парламента, за да продължи съдебната реформа, добави той.

РБ прави усилия да се обединяват силите в дясно-центристкото поле. Ще дойде време отново да работят заедно с нас тези, които си тръгнаха. Сега РБ е в добра кондиция, не горим мостове, а обединяваме, имаме нови партньори с нова енергия, каза той. Ще влезем в парламента поне с 50 % отгоре над бариерата, категоричен бе Зеленогорски за резултата на РБ на изборите.

За ГЕРБ Зеленогорски каза, че РБ са конкурент и коректив на ГЕРБ, а партньор – в Европейската народна партия. Дясно-центристкото управление с патриотичен оттенък даде добри резултати, според него, като подчерта, че партиите у нас тепърва трябва да се учат на коалиционна култура.

Образование, здравеопазване и култура – човешкият капитал е най-важният за България, посочи Зеленогорски на въпрос за приоритетите на РБ и допълни, че икономическият ръст на България е сред първите три в Европа. Настояваме парите за образование да се увеличат до 4,5 % , а за култура – двойно.

Държавата мощно трябва да инвестира в образование, здравеопазване и култура. Ние ще направим заедно националната доктрина, която да гарантира българския интерес, а той може да се реализира само чрез членството ни в ЕС и НАТО, категоричен бе той. По думите му, евроатлантическата ориентация на България е цивилизационен избор и всеки, който следва пътя, избран от народа, е патриот.

Зеленогорски допълни, че след постигането на демокрация, плурализъм и свободна пазарна икономика, новата цел на България трябва да е постигането на среден европейски стандарт на живот с по-високите доходи и решаване на тежкия демографски проблем.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре