Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" дава подкрепата си и стои твърдо зад кандидатурата на Нина Цонева за кмет на община Кубрат. Това съобщи на пресконференция Теодор Ролев, член на Националния координационен съвет на Реформаторския блок и водач на листата на коалицията за участие в изборите за народни представители в Разградски избирателен район.

 

Изявлението му бе във връзка със спекулации, че на частичните избори за кмет на община Кубрат Нина Цонева се явява като кандидат на определена партия. Ролев подчерта, че тя е член на Движение България на гражданите, част от Реформаторския блок.

На частичния вот за кмет на Кубрат Цонева участва като кандидат, издигната от местната коалиция "Време за промяна", която обединява членове и симпатизанти на различни парламентарно и непарламентарно представени партии, също и безпартийни личности. "Убеден съм, че не само като наш член, но и като активен гражданин, Цонева принадлежи към ценностната система на дясното политическо пространство", отбеляза Теодор Ролев.

Той посочи, че подкрепата му в този смисъл е безусловна, тъй като вярва, че спечелвайки балотажа и встъпвайки в длъжността кмет, тя ще се ръководи в своите бъдещи действия, единствено насочвана от интереса на гражданите на Кубрат. "На последните местни избори жителите на общината повярваха, че този модел може да бъде разбит и гласуваха доверие за местната коалиция "Време за промяна", вярваме, че на 26 февруари ще го направят отново", допълни той.

Източник: bta.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре