Новият парламент трябва да приеме стратегия, а държавата да я финансира и реализира, за плавен преход на хилядите работещи във въгледобива в региона към нови видове заетост, смята реформаторът

В листата на РБ в Стара Загора има представители от седем населени места в областта, 90% от нея са нови лица и имаме представители на деветте партии от РБ и подкрепящи Реформаторския блок. Това каза при регистрацията на листата на Блока в Стара Загора водачът Димитър Танев, заместник-председател на "Движение България на гражданите" от РБ.

 

Танев подчерта, че най-младият кандидат на РБ в многомандатния район е на 24 години, магистър по икономика и мениджър в частна компания. Обърнахме РБ към всички партии и личности, които са дясно мислещи и с желание да работим в посока против връщането на БСП и ДПС в управлението на страната. Подкрепа имаме от Глас народен, Народен съюз, Синьо единство, Радикалдемократическа партия, Български демократически форум и регионални формации, каза още Танев. Според него фрагментирането на дясното би улеснило връщането на БСП в управлението. РБ е притегателен център за всички, които имат воля да работят за консолидация на дясното и искат да дадат алтернатива на десните хора у нас за парламентарно представителство, каза Танев.

От РБ няма да чуете популизъм за двойни пенсии и 200 % ръст на заплатите, както вече обещават други десни формации. РБ е заложил в програмата си работеща икономика със стабилен ръст, запазване на плоския данък, намаляване на ДДС до 18 % за 4 години, подкрепа за  малкия и среден бизнес, плавно повишаване на доходите и  стандарта на живот на хората, каза Танев и добави, че РБ залага на ръст на средствата за образование и наука, обновяване на всички спешни центрове и отделения в страната, инвестиции в секторите, касаещи благоденствието на хората - образование, здраве, сигурност и култура.

От ДСБ-2 на Радан Кънев знаят, че нямат шанс да влязат в Парламента. Той самият заяви това в Стара Загора и говори за тези избори като за генерална репетиция. Вождистките стремежи на един човек изтощиха Блока и лишиха всички от полезно време за повече и по-качествена работа за решения на проблемите на гражданите, но това вече е зад гърба ни - между хората в РБ сега има разибрателство и доверие, а програмата на РБ гарантира продължаване на реформите, подчерта Танев.

Слоганът на кампанията ни е "Разум, родолюбие, развитие" и в този дух работи коалицията сега. Ще имаме силна група в 44-то Народно събрание, каза Танев.

В кампанията му зелената тема остава основна кауза, каквато е била за Реформаторския блок от създаването му. "Бедечка" сега е няколко строящи се сгради, които ще си имат парк, но не и електричество. Новият голям проблем е "Аязмото", каза Танев, като добави, че ще се противопостави на опитите от парка да се направи местен "Дисни Ленд" с милиони от парите на данъкоплатците.

По думите му, енергетиката е другата гореща тема за региона, защото в Маришкия басейн има природен ресурс за не повече от 10 години. БСП закрива въгледобива до 2030 година. Това означава хиляди хора да останат на улицата - пряко и непряко ангажирани в сектора, без работа, без доходи. Задача на държавата, в лицето на следващия парламент, е да предвиди, регулира и обезпечи финансово този процес, да приеме стратегия хората да не остават без препитание и житейска перспектива и за пресруктуриране на тяхната заетост, което неминуемо ще се наложи в близките няколко години, каза Танев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре