В отбора на Реформаторите са общински съветници, лекари и юристи

Даниела Русева, областен координатор на "Движение България на гражданите" в Шумен и председател на Правната комисия в Общинския съвет, трети мандат общински съветник, води листата на Реформаторския блок в 30 МИР - Шумен. Русева бе избрана от Политическия съвет на РБ по-рано тази седмица за водач на листата с аргументи за високия й принос за добрите резултати на Реформаторите в Шумен на последните няколко избори. Номинации за нея като водач на листа са направени от представители и на другите политически сили в коалицията "РБ - Глас народен".

 

Днес Даниела Русева регистрира в РИК листата на РБ, която се състои от 12 души, освен нея, и включва представители на партьнорите от коалицията. Неин подгласник е Юлиян Руженов, юрист, представител на БЗНС. Трети е д-р Милен Чолаков от СДС, четвърти е студентът Борислав Николов от партията на Светльо Витков "Глас народен". Пети е представителят на БДФ Милко Милков. На шесто място в листата на РБ в Шумен е почетният гражданин на Шумен и учредител на "Движение България на гражданите" Бисерка Йовчева, а след нея на седмата позиция е общинският съветник от ДБГ Христофор Крумов.

Гражданската квота се представлява от пастор Пламен Василев, който е на осмо място, а на девето в листата е д-р Димитър Димитров, лекар, член на ДБГ.

БЗНС в Реформаторската листа се представлява от Гергана Савова, на десета позиция, която е възпитател в дом за деца лишени от родителски грижи. На 11-о място в листатата е също студент - Христо Нанков, член на младежката структура на ДБГ, а на 12-а позиция е общинският председател на ДБГ Росен Станчев.

Листата в Шумен е сред тези, в които РБ заложи на местен лидер с доказани качества в кампании и човек, който може да мобилизира подкрепа за коалицията, коментира по повод избора на Даниела Русева за водач шефът на щаба на Рефоматорите Найден Зеленогорски.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре