Кметът на ГЕРБ прекрати договора за офис на РБ – мръсните номера започнаха, каза Делчев

След 25-ти МИР в София, тук, в Благоевград, ще е най-голямата битка на предсрочните избори. Това не притеснява РБ. Ние ще направим позитивна компания и знаем, че тактиката на останалите партии няма да е същата.

 

Това каза Димитър Делчев от РБ, водач на листата на Реформаторите в  Благоевград, на брифинг днес.

По думите му, мръсните номера по изборите вече започнаха – кметът на ГЕРБ е прекратил договора за офиса на РБ в Благоевград. Подобни опити да бъдем сплашени и да ни се създават затруднения само ни мотивират още повече да покажем, че РБ и Глас народен сме дясната алтернатива на ГЕРБ.

Днес регистрираме листата, в нея влизат млади хора, повечето родом от Благоевград и района, каза Делчев и добави, че в листата има представители на всички партии от РБ и Глас народен, които представляват по-голямата част общините в областта. Делчев изброи някои от имената в листата като инж. Вельо Илиев,  Анна Бистричка, Ивайло Христов, Екатерина Влахова, инж. Стоян Стоянов, който е най-възрастният участник и Гергана Петкова, която пък е най-младият кандидат от листата на Реформаторите в региона. 

За РБ българските граждани трябва да имат и права, и задължения. Не може да продължава това консумиране само на привилегии, без да си изпълняваш задълженията, каза той и подчерта, че РБ  защитва тезата, че след като по Конституция до 16 години си длъжен да се образоваш, то ако не си изпълнил това условие,не трябва да можеш да получаваш обезщетения за безработица. Фокус на програмата на РБ е намаляването на ДДС до 18 % поетапно, за период от 4 години. Това ще внесе в икономиката на България милиарди и ще доведе до по-добра събираемост на ДДС.

Предвиждаме и облекчаване на процедурите за получаване на българско гражданство от етнически българи зад граница, добави Делчев. Той подчерта, че РБ продължава още по-яростно битката с корупцията – прокорупицоното мнозинство беше силно в предишното Народно събрание, но ние ще се борим за единен антикорупционен орган и за закон, който да се бори с корупцията по високите етажи.

Основните ни врагове в тези избори са ДПС и БСП. РБ цели голяма група в парламента, за да спрем БСП и ДПС от връщане в управлението, което винаги разсипва държавата, подчерта още Делчев.

Той регистрира листата в РИК – Благоевград днес. Цялата листа на Реформаторски блок – Глас народен можете да видите на сайта на РБ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре