Настимир Ананиев, заместник-председател на „Движение България на гражданите” от коалицията „Реформаторски блок – Глас Народен” регистрира днес листа на РБ за Добрич в качеството си на водач на листата в Добрич. Настимир Ананиев, заместник на лидера Меглена Кунева в ДБГ, е досегашен председател на Транспортната комисия в 43-то Народно събрание, с богата законодателна дейност в областта на пътната безопасност и затягане контрола по пътищата.

 

РБ ще участва в Добрич с пълна листа от 12 души и в нея влизат Ангел Ангелов от Глас народен, Силвия Колева от ДБГ, която е на трета позиция, а четвърти е местният лидер на ДБГ Нивелин Радичков, поясни Ананиев.

Той посочи като акценти в програмата на РБ грижата за малкия  и среден бизнес, запазването на плоския данък, увеличаването на парите за образование до 4,5 % от БВП, намаляването на ДДС от 20 % на 18 % постепенно за следващия период от 4 години и въвеждането на мек образователен ценз за гласуване, чрез който се цели баланс между задълженията на гражданите да се образоват до първи гимназиален клас, както е вписано в Конституцията, и правото им да гласуват. Ако не си се научил да четеш, сам се лишаваш от правото си, обясни Ананиев мярката за мек образователен ценз и добави, че такива неграмотни хора, според програмата на РБ, вече няма да получават помощи за безработица, ако не се включат в курсове за ограмотяване и добиване на поне първи гимназиален клас. Ананиев подчерта, че особен фокус за РБ в 44-ото Народно събрание ще е приемането на антикорупционния закон и общ орган за борба с корупцията по високите етажи.

Ананиев припомни, че е запознат спроблемите на Добрич, той като няколко пъти като депутат и председател на Транспортната комисия е правил приемни в общината. „Движение България на гражданите” има кмет на Добрич и беше редно водаческото място в листата да е на ДБГ като част от Реформаторския блок, каза Ананиев при  регистрацията в РИК - Добрич. Той подчерта, че 40 % от кандидатите на РБ в Добричката листа са жени, което е последователна политика на ДБГ и не скри, че очаква висок резултат на РБ в Добрич. Ананиев припомни, че е участвал активно и в кампанията на кмета Йордан Йорданов, който е най-младият кмет на РБ в страната.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре