Ще работим за разбиване на модела на ГЕРБ и във Видин. Тук партийте от реформаторската общност работят заедно за решаване на проблемите на общината.

Това коментира пред медии във Видин Димитър Делчев, председател на "Движение България на граждните". Делчев и Найден Зеленогорски посетиха Видин по повод празника на града. Те се срещнаха с представители на партии от реформаторската общност в града, с председателя и заместник-председателя на Общинския съвет от РБ и кмета на Монтана, подкрепен от РБ.

 

Делчев бе категоричен, че именно моделът на ГЕРБ, при който обществените поръчки се раздават от един партиец, са причина много от хората да напускат страната. Видин не е по-малко важен от София, но в бюджета за следващата година отново не се залагат средства за подобряване на инфраструктурата и за развитие на Северозапада, каза още той.

Найден Зеленогорски припомни, че стратегията за развитие на региона, приета под натиска на Реформаторския блок, не се следва от правителството, а тази част от страната отново е оставена да се справя сама с проблема на обезлюдяването.

Попитан за обединение на десницата Делчев отговори, че старите лидери трябва веднъж завинаги да разберат, че продължаването на деленето в дясно няма да доведе до положителен резултат. Политика не се прави на жълтите павета, а когато чуеш хората в страната. Рeформаторската общност по места работи заедно за намиране на решения, без значение какво се опитват да им диктуват, каза Димитър Делчев.

Антикорупционният закон, подкрепен от ДПС, е поредното замскирване на действия, за да има по-добър доклад от Брюксел през ноември. А в същото време борбата с корупцията се отлага с още една година, защото в бюджета отново няма заложени средства, каза той.

Делчев коментира, че ГЕРБ са се провалили в заявката си за подобряване на сектор "Сигурност". Бизнесът на телефонните измамници процъфтява и тук, но действията от страна на държавата са минимални, а за безразборното изсичане на горите във Видинско и незаконния износ към Румъния сякаш отново органите на реда не знаят. Необходими са категорични действия и реформи, вместо отново да се наливат допълнителни средства в пробитата система на МВР, които да достигнат само до високите нива, а полицаите на терен да продължат да работят в същата мизерия.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре