В обединения за механиен сбор на процети не участвам. Оновната цел е премахване на монопола на ГЕРБ и модела на феодално управление на страната и общините. Това каза пред България он еър Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Реформаторската общност е единствената, която може да се противопостави от порочния модел на управление, поддържан от ГЕРБ, БПС и ДПС, но за целта трябва силно обединение на демократичните хора за постигане на цели, а не няколко човека да си напишат в биографията, че са били депутати или министри. Това, обаче, няма да стане с постоянно вглеждане в дребните неща, които могат да разделят, вместо да се съсредоточим във важните за обществото проблеми и да търсим смислени решения, коментира той.

Попитан дали загубата на изборите е следствие на грешка в стратегията Делчев заяви, че това не е въпрос на ПР, а плод на разделението. Все още няма честен разговор защо реформаторската общност беше разпокъсана на изборите и такъв трябва да се проведе, добави той.

Нашата цел е да направим така, че утре да не е нужно да платиш под масата или да познаваш местния феодал, за да започнеш работа. Държавната и общинската администрации станаха най-привлекателното място за работа, защото частният сектор всеки момент очаква да бъде ударен. В този бюдет отново се залага бомба за малките и средни предприятия с вдигането на осигуровките и част от тях ще бъдат принудително изтикани в сивия сектор, каза Делчев.

Случаят със здравния министър и Хасково гейт показват само, че ГЕРБ не искат да се борят с модела, а го замитат под килима. Първият сам подаде оставка без Борисов да я иска, но нито Делян Добрев, нито кметът на Хасково са напуснали постовете си, даде пример той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре