В Бюджет 2018 има много леви политики и липсващи реформи. Той е враждебен към бизнеса и не създава условия за инвеститорски интерес. Това е бюджет, който увеличава данъчно-осигурителната тежест, бюджет, който увеличава заплатите на администрацията, които частният сектор ще изкарва. Това е бюджет, според който ще харчим повече отколкото изкарваме.

Освен това държавният бюджет трябва да решава и конкретни местни казуси. Например в Севрна България - магистрала "Хемус", в Стара Загора - енергетика и Индустриална зона. Това коментира пред stz24 зам.-председателят на "Движение България на гражданите” Димитър Танев.

В следващите години проблемите в сектор енергетика ще се задълбочават. Договорите на американските централи приключват през 2024 и 2026 година. Има регламент, който казва, че нашите централи не отговарят на изискванията. Очаква се оттегляне на чужди инвеститори, както и затваряне на централите. Поради тази причина е изключително важно създаването на Индустриалната зона, която да поеме удара, смята Танев.

Според него въпросът с привличане на инвеститори е много сериозен. Това не е еднократен акт.

Стара Загора закъсня и сега трябва да действа светкавично. Там трябваше да се вложат пари, а не в ремонт на центъра, категоричен е Димитър Танев. Той допълни, че през 2017 година размера на чуждестранните инвестиции в страната са на половина.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре