Необходима е законодателна уредба за споделената икономика, която да дава сигурност на гражданите. Работим по проект за нов закон в тази посока, заяви пред телевизия България Он Ер Настимир Ананиев от Националния координационен съвет на Реформаторския блок.

 

За да се реши проблемът с незаконното пътуване, маскирано като „споделено“, са необходими повече усилия от Автомобилна адинистрация, както и участие на обществото, каза Ананиев. Според думите му последните промени в закона са дали повече правомощия на контролиращите органи и даде за пример възможността да се разпитват пътници, за да се установи дали организираното пътуване има за цел печалба.

При обявите за споделено пътуване лесно се разпознават фалшивите и тези, чиято цел е да печелят пари без да спазват закона, каза Ананиев. Такъв е и примерът с катастрофиралия автобус в Унгария, коментира той и добави, че при този тип пътуване, което е завършило с инцидент, пътниците не са застраховани и не е ясно кой поема техните разноски.

Според думите му разликата в цената на подобно пътуване и транспорта с лицензирана фирма не е голяма, като даде за пример линията Пловдив - Мюнхен, която е 80 евро при нелицензирания превоз и между 75 и 90 евро при пътуването с редовна автобусна линия.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре