Ако обединението РОД включи всички в център-дясно, на следващите местни избори ГЕРБ ще бъдат натикани в ъгъла, каза Найден Зеленогорски

ГЕРБ и БСП слагат политически чадър над корупцията, заяви председателят на ДБГ на въпрос подкрепя ли ДБГ вота на недоверие за антикорупцията

Започват политически консултации за създаване на РОД по места. Местните структури на „Движение България на гражданите“ поискаха мандат от Националния съвет да започнат разговори за широки обединения по места - РОД, които да се противопоставят на модела на източване на публичните ресурси на общините, продължен от ГЕРБ.
Това каза на пресконференция председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев.

Ако обединението РОД включи всички в център-дясно и граждански организации, и местни коалиции, на следващите местни избори ГЕРБ ще бъдат натикани в ъгъла, заяви Найден Зеленогорски, член на Изпълнителния съвет на ДБГ. На много места РОД вече съществува. Където спечелихме кметове на ДБГ и на РБ – 35 кмета, сред тях и 4 областни, при нито един за БСП, това се случи след обединение на реформаторската общност и е добра основа за разгръщане на идеята за РОД, добави Зеленогорски.

В обединението местните ни структури не искат ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, тъй като по места те гласуват заедно и подкрепят модела на феодализиране на общини и са лицето на местната корупция.

На въпрос за вота на недоверие по антикорупция Делчев беше категоричен, че вотът е както срещу ГЕРБ, така и срещу самите БСП, които не са подкрепили антикорупционния закон още преди 2 години. В парламента има сключена сделка за разпъване на политиески чадър над корупцията и от ГЕРБ, и от БСП, категоричен бе той и каза, че всеки парламент, който не покаже политическа воля за приемане на антикорупционен закон, ще бъде подложен на вот на недоверие от реформаторската общност.
Това е общ провал на всички парламентарни партии, както и на управляващи и опозиция в лицето на ГЕРБ и БСП, каза още Делчев.

На въпрос за стабилността за мнозинството Зеленогорски заяви, че стабилност няма и очаква отново да има предсрочни парламентарни избори.

В парламента в момента се разигрва шоу и няма нито един смислен дебат за политики. Предстои ни най-слабото председателство на Съвета на ЕС от страна на България. Делчев добави, че е смехотворно най-корумпираната държава в Европа да председателства Съвета на ЕС при управляваща партия и опозиция, които отказват да се борят с корупцията.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре