От Реформаторския блок водим разговори с няколко организации и съм оптимист, че РБ ще продължи да се разширява. Това заяви пред bTV проф. Даниел Вълчев, секретар на Политическия съвет на Реформаторския блок.

Меглена Кунева няма да бъде част от листите за народни представители на тези избори, но тя остава в политиката като лидер на ДБГ, категоричен бе Вълчев. „Движение България на гражданите“ не е партия на един човек, нито на едно поколение, ред е на по-младите, добави той и каза, че също няма да участва в листите.

 

На въпрос за Оперативната програма Вълчев каза, че самият дизайн, създаден от сегашния служебен министър Денков не е добър, и даде пример с мярката „Твоят час“, където целта е да се дават средства за извънкласни дейности, както и допълнителни часове за напрадъка на изоставащи в обучението деца. Кой трябва да изразходва парите – МОН, за да отидат при всяко дете и учителите, или да ги дадем на НПО-та, които да работят по някакви принципи и да не знаем до колко деца са достигнали парите, реторично попита той. Когато разпределяш пари, няма да ги дадеш на НПО-та да ги приберат, а ще ги дадеш на МОН, за да стигнат до училищата, учителите и децата, категоричен бе той, като каза, че Денков е направил точно обратното.

Когато е поела поста министър на образованието и науката, Меглена Кунева е открила нередност в разходването на средствата, като на един адрес са били регистрирани няколко НПО, които точат средства от програмата. Тя спря това и подаде сигнал до прокуратурата, припомни Вълчев.  

Ако програмата е работела добре преди това, сега нямаше да се търси решение, а просто да се върне старият начин на работа, но очевидно дизайнът на програмата от самото начало не е добър, а именно служебният министър е един от авторите, коментира Вълчев.

За първи път виждам няколко служебни министри, които смятат да правят дълбоки промени за краткия период, в който са там, каза Вълчев и посочи, че освен за образованието, служебният здравен министър също е направил подобни заявки, без да прецени, че има 2 месеца хоризонт на работа, а единият вече мина.

Служебният министър на здравеопазването заяви, че ще маха отпечатъците, по-правилно било карта, казва, но за това се говори от 15 г. и никой не е направил картите, не виждам как ще стане за 2 месеца. Нека служебният министър първо въведе карти и тогава маха отпечатъците, ако не е така, съм притеснен, защото цялата хайдутщина в болниците ще продължи, допълни Вълчев. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре