РОД е платформа за обединение на всички демократични хора по места. Старите лидери в дясно все още смятат, че обединението трябва да с прави отгоре надолу, а не обратното. Ние, от ДБГ, сме убедени, че лидерите трябва да се дръпнат назад и хората по места сами да определят с кого да работят за разбиване на модела на ГЕРБ на местните избори.
Това каза пред бТВ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Всички хора от реформаторската общност, които искат да се борят с модела, източващ общините, имат място в тези обединения. Това е моделът на феодализиране на общини, който БСП създадоха, а ГЕРБ доразвиха и превърнаха България в един голям гейт, коментира Делчев.

Обединение със сепаратизъм не се прави. Хората по места трябва да си подадат ръка и да работят заедно, за да се разбие този модел, който се подкрепя и от ГЕРБ, и от БСП. На последните местни избори РБ го направи и постигнахме резултати, където имаше широки обединения, добави той.

Попитан за вота на недоверие към правителството Делчев беше категоричен, че това е поредната пародия и игра на управляващи и опозиция за пред обществото. ГЕРБ и БСП са прахови частици, които тровят въздуха. Като изчистиш само едната, пак дишаш мръсен въздух, затова всички трябва да бъдат премахнати. Вотът на недоверие е и срещу ГЕРБ, и срещу БСП, които са сключили сделка за разпъване на политически чадър над корупцията. Нито една от парламентарните партии не е предложила в бюджета за следващата година да се заложат средства за борба с корупцията и така и през 2018 година такава отново няма да има.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре