Реформаторските демократични общности по места ще включат всички партии от дясно-център, НПО, граждани, които искат да работят за промяна на модела и прозрачно управление. Подобни обединения вече има във всички общини, в които реформаторската общност победи на последните местни избори и там хората продължават да работят заедно.
Това каза пред БНТ Найден Зеленогорски, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“.

След като ние отгоре надолу не дадохме верния прочит и оставихме хората непредставени, сме длъжни да чуем хората по места, категоричен е Зеленогорски.

За нас целта не е да достигнем 4% бариера, а да има силно реформаторско обединение, което може да постави ГЕРБ в ъгъла на следващите местни избори, каза още той.

РБ не успя до край с поставените цели, защото не остана единен, а сега без реформаторска партия виждаме социалистически бюджет, липса на реформи и действия за подобряване на средата за живот, коментира Зеленогорски.
Разцеплението вдясно помогна на ГЕРБ да вкара 10 депутати повече и им отвори цялото пространство. Изправени сме отново пред предизвикателството за обединение, всичко в обратната посока помага на БСП да се върне на власт и прави ГЕРБ по-силни.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре