Георг Спартански: В Плевен винаги сме печелили, защото вдясно сме били заедно независимо от катаклизмите на големите вождове в София

Десни кметове призовават за спиране на деленето в дясно. Обедин

ението донесе победа в 35 общини в България, за да е по-голямо това число на следващите избори е необходимо обединение.
Това стана ясно от изказвания на кметове от реформаторската общност по време на събитието за регионални и местни политики, което се проведе днес в София под егидата на фондация "Конрад Аденауер". Във форума взеха участие Георг Спартански, кмет на община Плевен, Йордан Йорданов, кмет на община Добрич, Цветанка Йотина, кмет на община Мирково, Емил Илиев, кмет на община Струмяни, Васил Цолов, кмет на столичния район Оборище.

Не е най-добрият начин да тръгваш нанякъде, като поставяш условия „без тоя, без оня” предварително. Така няма да стане. В момента десните сили приличат на италианско семейство в тъжен развод, което се замеря с чинии. Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански. По думите му, ако омразата, която партийните лидери излъчват по телевизията, се превърне в електричество, ще задвижи фабрика.
Ако не намерим път за обединение по места, на следващите избори ще си счупим главата. Успешни сме само, когато сме заедно. Затова толкова пъти печелим в Плевен – първо, защото показваме човешко лице и второ, защото вдясно сме били винаги заедно, независимо от политическите катаклизми между големите вождове в София, заяви Спартански.
Не го виждам това всеки да си копае в дворчето с 20-30-50 съмишленика, за които твърди, че са най-умни. Лидерите ще се родят естествено, но първо трябва да седнем на една маса, категоричен беше той.
По думите му десните трябва да намерят национални каузи, които на достъпен език да представят на избирателите. За него такива са демографската криза, здравеопазването и образованието.
Никой няма да иска да напуска градовете и селата, ако има възможности за работа и развитие на местно ниво. Единственият път напред е обединение в дясно и пълна децентрализация, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Само обединени можем да постигнем повече, категоричен беше и Иво Иванов, председател на Общинския съвет в Монтана. Работата няма да тръгне централизирано през нашите ръководства, ние по места знаем най-добре какво е нужно на нашите граждани и сме сигурни, че заедно можем да го постигнем, заяви още той.

Според думите на местните управници партийните лидери в дясно трябва да преглътнат егото си и жаждата за надмощие и да работят заедно за по-високи доходи, сигурност, борба с битовата престъпност и инвеститори, които да създават работни места.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре