Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/grajzdlf/public_html/libraries/src/Filesystem/Path.php on line 148

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/grajzdlf/public_html/libraries/src/Filesystem/Path.php on line 151

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/grajzdlf/public_html/libraries/src/Filesystem/Path.php on line 154

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/grajzdlf/public_html/plugins/system/pagebuilder3/pagebuilder3.php on line 565
Движение България на гражданите - Реформаторската общност настоява за децентрализация на общините и закон за инвестиции от пенсионните фондове в инфраструктурни проекти

Десните кметове призоваха за обединение

Цветанка Йотина, кмет на Мирково кани десните лидери на обща среща в общината

Необходимо е да бъде засилена децентрализацията на българските общини, както и да се положат специални мерки за Северозападния регион за планиране и приемане на закон, който дава възможност на пенсионните фондове да инвестират в инфраструктурни проекти. Около това мнение се обединиха днес кметове, председедатели на общински съвети и общински съветници от Реформаторския блок по време на кръгла маса „Региони в растеж, а регионите в застой...”, посветена на местните политики.

Ще продължим ежемесечно, ежеседмично и ежедневно да питаме „А северозапада, господа”, заяви доц. Великов, председател на БНД.

Трябва да използваме председателството на Съвета на Европейския съюз, за да се разшири ЕС и към Северозападна България, не само към Западните Балкани, каза още Великов. Правителството е дезертирало от Северозапада. От РБ положихме много усилията по приемане на стратегия за развитие на изоставащите региони в 43ото Народно събрание, но сега тя не се изпълнява, добави той.

Страната затъва, защото реформаторската общност не е представена в парламента. Без нея, няма и реформаторски ценности. Това коментира по време на дискусията лидерът на ДБГ Димитър Делчев. Не бива да се чудим защо корупцията е навсякъде, защо се взимат антиевропейски решения – причината е, че няма коректив, каза още Делчев. Той посочи като проблем решението на НС вчера, взето с единодушие и съгласие между ГЕРБ и БСП, да не премахне монопола в газовия сектор, което ще струва на българските данъкоплатци 200 млн. лева.
Вие започнахте обединение още преди 2 години на местните избори и именно вие можете да кажете как се изкоренява порочният модел на управление на общините, обърна се Делчев към кметовете и съветниците от реформаторската общност.

Южна България произвежда 76% от БВП, а Северна 24%, поредица от правителства не успяха да обърнат тенденцията на разширяваща се пропаст между севера и юга, завършване на магистрала Хемус, тумела по Шипка и в бюджета отново няма заложени средства за тези важни проекти, отбеляза Найден Зеленогорски. Трябва да се създаде възможност за пенсионните фондове да инвестират в инфраструктурни пректи, които ще бъдат държавно гарантирани.
Продължава практиката без решение от НС да се харчат излишъците в бюджета, само по преценка на Министерски съвет, това поставя общините в зависимост от централната власт, затова от РБ считаме, че трябва да се работи за постигане на децентрализация, каза още Зеленогорски.

За децентрализация на общините се обяви и кметът на Добрич Йордан Йорданов. Няма как да има успешни местни политики без реална децентрализация, така както е в останалите европейски страни, категоричн бе той. Никой няма да иска да напуска градовете и селата, ако има възможности за работа и развитие на местно ниво. Единственият път напред е обединение в дясно и пълна децентрализация, заяви Йорданов.

Георг Спартански, кмет на община Плевен, заяви, че десните трябва да намерят национални каузи, които на достъпен език да представят на избирателите. За него такива са демографската криза, здравеопазването и образованието.

Цветанка Йотина, кмет на община Мирково, бе категорична, че десните трябва да намерят начин за обединение. Като кмет на най-синята община поемама ангажимент да поканя десните лидери в Мирково, на неутрален терен, да се разберат и да проведат моралния разговор, който е нужен, каза още тя.

Още информация можете да намерите тук: Десните кметове: Ако няма обединение в дясно, пак ще си счупим главата на следващите избори

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре