Като кмет работя по 12 часа на ден, а след това още 4 часа отговарям на запитвания в социалните мрежи, за да усетя пулса на хората. Вместо да стоят на жълтите павета и да си мерят рейтингите, десните лидери може да питат хората, да забравят личното си его и да намерят начин за обединение, ако не искат пак да настъпят мотиката.

Това каза в „Лице в лице“ по бТВ кметът на Плевен Георг Спартански.

Дясното има постоянни претенции към всики, но не и към себе си и сякаш е в тежък развод със самия себе си. Замерят се с мръсно бельо и чинии и очакват някой да им отиде на гости – но така не става, коментира Спартански.
Сами са се провъзгласили за най-умните и красивите, но не отчитат настроенията на хората, ако ги пусна след Орлов мост по Ботевградско или Цариградско шосе към страната, част от тях може и да се загубят, коментира той.

Десните трябва да спрат да се взират в пъпа си и да се самоанализират. Да забравят кавгите, да престанат да си разменят епитети – кой е по-умен, по-красив, не това очакват хората, а да направят смислени политики, да кажат как ще решат проблемите им, каза Спартански. Не може 28 г. да разчиташ на ЕС, НАТО, пазарна икономика, свобода на словото, не са достатъчни, вече всички предлагат това, дясното трябва да дава решения и да има своя кауза, добави той. Без такава ще продължат да си правят квази партии с десни претенции, които обаче не са породени от обществената необходимост, а единствено от болните амбиции на малките лидерчета на тези партии. Не може хората да стават заложници на самопровъзгласили лидери, заяви той.

Като кмет съм близо до гражданите и усещам техния пулс, затова съм гневен като десен човек. Преди да са тръгнали към обединение, започнаха пак да се разединяват, вместо да кажат за какво са. С мантри и заклинания не става, трябва почтеност, прозрачност, професионализъм, както го правим в Плевен.

По повод честването на 140 г. от Плевенската епопея Спрартански обяви, че това е голям ден за града и ще има много високопоставени гости. Плевенчани са достойни хора и ще отбележим празника подобаващо. С Плевен сърцето и със сърце за Плевен, така работим ние, завърши Спартански.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре