Бюджет 2018 е синоним на липса на реформи и визия за развитие на държавата от страна на управляващото мнозинство, заяви Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“, по време на Младежката академия на МДБГ, която се провежда днес в Приморско.

Управляващите опитват да „нахранят“ няколко групи хора, но не се залагат реформи в секторите, нито средства за борба с корупцията и няма да се види никакво подобрение в отделните сектори, нито семействата ще усетят разлика и подобряване на страндарта си на живот, категоричен бе Делчев. 90% от увеличението на средствата отиват за заплати, но хората искат реформи и по-добри условия и сигурност, не 10 лева допълнително.

Демографската криза се задълбочава, всеки втори напускащ страната е до 35 години, а заявките за подкрепа на семействата остана само на думи. Младите хора търсят развитие в други държави, заради липса на визия за решаването на проблемите у нас. Има опасност българите да са малцинство в собствената си държава след 20 години, ако темповете на миграция и раждаемост останат същите - първите прекалено високи, а вторите ниски. Нашата задача е да не допускаме това да се случи. Целта ни като млади хора трябва да бъде да създадем добър климат за развитие, политики, които работят за обществото реално, а не по документи.

В парламента виждаме само битки кой е по-глупав, но не и реален политически сблъсък на идеи за развитието на страната. БСП и ГЕРБ сключват сделки зад гърба на хората, но публично играят на управляващи и опозиция, коментира той.

Според Делчев липсата на реформаторската общност в парламента е осезаема, няма партии, които да защитават интереса на  гражданите. Трябва да има достатъчно широк и сълен съюз, който да налага дневния ред на реформите. Усилията ми ще бъдат насочени в посока на изграждане на силна демократична общност. Разговорите за лидерство трябва да отстъпят място на реалните проблеми на обществото и заедно да търсим решения, допълни той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре