Като лидер на ГЕРБ Борисов агитираше на референдум срещу построяването на атомна централа, сега негови министри ни убеждават в обратното. Крайно време е премиерът да каже подкрепя ли изграждането на АЕЦ „Белене“ от руснаци с пари от нашите данъци, заяви при откриването на Първото младежко национално събрание на ДБГ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Необходими са 20 млрд. лева за построяването на Белене и ако тези пари се гарантират и впоследствие платят от държавата, това може да ни доведе до финансов колапс, равняващ се на фалита на 5 банки като КТБ, каза Делчев.

Средата, в която живеем е отровна, не само защото 78% от българите дишаме мръсен въздух, а и защото не се чувства сигурност, няма доверие в политиците, а демокрацията ни избледнява под натиска на управляващото мнозинство, каза още той.

Целта, която трябва да си поставим е сигурна, образована, здрава държава, но трябва да сме обединени, за да го постигнем. Ако лидерите на другите демократични партии не могат да си подадат ръка, младежите имат енергията и могат да работят заедно за по-добра среда.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре