Премиерът да каже кои са подслушваите главни редактори и политици, службата е под негов контрол. Цялата политика се сведе до масови подслушвания. Вместо да се подслушват лошите, отново на дневерен ред са неудобните. Липсват много отговори в поредния скандал със СРС.
Това каза пред БНТ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Всеки втори напускащ страната е младеж. България е изправена пред демографски срив, защото хората бягат от системата, наложена от управляващите, в която шансът за развитие е сведен до минимум, липсва правосъдие, свобода за бизнеса. Това може да бъде променено само от обединена реформаторска общност, каза Делчев.

По повод опитите за отлагане на електронното и машинното гласуване Делчев беше категоричен, че управляващите трябва да спазят закона и да се съобразят с мнението на почти 2 млн. души, които изразиха на референдум желанието си да гласуат електронно.
Крайно време е хората в чужбина да получат възможност да упражнат правото си на глас, а не да се редят на безкрайни опашки, категоричен е той.

Проблемът е липсата на политическа воля за прекратяване на много от порочните практики при гласуването с хартиени бюлетини. С въвеждането на машини ще бъде затруднено контролирането на гласове, защото те не позволяват нито индийска нишка, нито белязване и изнасяне на бюлетини. Виждали сме редица опити за подмяна на вота при хартиените бюлетини, дори печатане в Костинброд. Очевдино на партиите на статуквото не им е удобно да бъдат прекратени практиките за манипулации. Хората го искат, управляващите да не си търсят несъществуващи оправдания, а да намерят начин, категоричен е Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре