Националният координационен съвет на РБ избра Политически съвет на Блока от 17 члена, обяви говорителят на РБ Петър Москов
 
Целта на Реформаторския блок е да има дясноцентристко мнозинство в следващия парламент, каза на брифинг след първото заседание на Националния координационен съвет (НКС) на РБ Петър Москов, който бе избран за говорител на Политическия съвет на РБ.

 

Делегатите на конгреса на РБ в събота ни дадоха мандат да работим за дясноцентристка коалиция в следващия парламент, тъй като през 2013 година, когато РБ не беше в парламента, това доведе до формиране на коалицията БСП и ДПС. До изборите има 58 дни и РБ ще бъде най-атакуваната политическа сила, защото сме пречка за изпълнението на целите на статуквото, което иска да си върне властта, каза Москов.

На въпрос за фрагментирането на дясното от страна на други субекти той подчерта, че РБ няма да коментира хода на кампаниите на други политически сили.

Найден Зеленогорски подчерта, че министрите на РБ са най-атакувани, защото са си свършили работата и са се противопоставили на редица лоши практики, източвания на публични системи в ключовите сектори и корупционни процеси. Идеята на БСП сега е корабът на България да се обърне на Североизток, но РБ ще е гарант, че България ще запази евроатлантическата си ориентация. Зеленогорски изрази задоволство, че от Брюксел беше отправено силно послание за продължаване на санкциите към Русия, защото в Крим има нарушаване на международното право, което не може да се остави безнаказано.

Москов обяви, че на първото заседание на НКС е избран Политически съвет от 17 души, който ще бъде оперативният ръководен орган. В състава на Съвета влизат Меглена Кунева, Петър Москов, Божидар Лукарски, Николай Ненчев, Орхан Исмаилов, доц. Борислав Великов, Цветанка Андреева, Костадин Марков, Румен Христов, Емил Кабаиванов, Димитър Бъчваров, Росица Рачева, Васил Паница, проф. Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски, Димитър Танев, д-р Тихомир Пейчев.

Цветанка Андреева и Даниел Вълчев ще бъдат секретари на Политическия съвет, а координатор на Съвета ще бъде Костадин Марков.

За секретари на Националния координационен съвет бяха гласувани д-р Иван Тодоров, Георги Михайлов и Юлиан Леков. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре