РБ е алтернативата на ГЕРБ. Идеологически сме от едно и също семейство, но на изборите ще се опитаме да им откраднем възможно най-много гласове. Вероятно те от нас – също. Това коментира пред БНТ Даниел Вълчев – член на Политическия съвет на РБ. Проведохме успешен конгрес на РБ в събота, избрахме Национален координационен съвет, присъстваха много хора и знакови личности и структури от ДСБ и само един-единствен човек – лидерът на ДСБ – е напуснал, каза Вълчев. Според него РБ се е явявал четири пъти, и то все успешно, на избори. Много хора и сега ще ни подкрепят и ще имаме силна парламентарна група, каза той.

Избрахме политически съвет днес от 17 души, приехме политическа резолюция, като първи акт на РБ, с който излизаме от характерното за последните години либералничене. Когато един политик ти каже, че не е нито ляв, нито десен, все пак в един момент трябва да съобщи например дали е за плосък данък или за прогресивно подоходно облагане, коментира Вълчев.

На въпрос за популистките проекти Вълчев отговори, че сред избирателите на РБ няма хора, които да практикуват аптечен туризъм, нито такива, които, като си налеят бензин с 3 стотинки по-евтино, да смятат, че дължат на собственика на тая бензиностанция да гласуват за него. Преди изборите някои политици обясняват на хората, че са целите в бяло, а като минат изборите и стане дума за правителство, се присламчват, коментира той.

По думите му е по-правилно да се направи управление дясно-център, а не ляво. Добри или лоши, ГЕРБ са в семейството на ЕНП, нормално е с тях, а не с леви субекти да имаме потенциално сътрудничество. На изборите с ГЕРБ сме конкуренти, категоричен бе Вълчев и подчерта, че управлението досега е постигнало положителни резултати. На въпрос за оценката на бившия премиер, че министрите на РБ носели негативи на правителството, Вълчев отговори, че се знае, че премиерът има характерно поведение и че не му е най-силната страна да поема отговорност за слабости.

Попитан дали да се разгледат въпросите от референдума в Народното събрание, когато то се избере, Вълчев каза, че това е правилно при положение, че толкова хора са гласували на референдума. РБ има своя позиция и при обсъждане в парламента ще я посочи, каза още той и добави, че РБ няма да заблуждава, че ще направи заплатите 2 хиляди лева, за 1 седмица ще направи съдебната реформа, а за 2 седмици ще пребори корупцията. Според Вълчев подлежи на оспорване, че ромските деца трябва да имат по-големи права от останалите деца. Щом имаш право на глас, трябва да изпълняваш и конституционното си задължение да се научиш да четеш. Как хора, които не могат да четат, ще определят развитието на държавата? Как така няма да си плаща осигуровките един здрав и работоспособен човек, а обществото да е длъжно да му ги плаща – това според нас не е нормално, обясни позицията на РБ Даниел Вълчев.

 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре