С ГЕРБ ще сме конкуренти на изборите, заяви лидерът на ДБГ

Без Реформаторския блок няма как да се състави дясноцентристко правителство. С ГЕРБ ще сме конкуренти на изборите. Това коментира в „Тази сутрин” по bTV лидерът на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

Хората искат дясноцентристко управление и РБ е част от такова обединение. Ще направим всичко възможно, за да убедим нашите избиратели, каза КуневаПо думите й една от причините 43-то Народно събрание да се разпадне е спирането на антикорупционния закон. Когато хората не виждат изчистване на корупцията, управляващите не могат да продължат, а без закон за антикорупция по високите етажи на властта няма да убедим гражданите в добрите си намерения, посочи още Кунева.

Ако някой иска да си тръгне от РБ - това е негова воля. Достатъчно много примери има за това, каза Меглена Кунева и подчерта резултатите от реформите на министрите на РБ. Ако не беше министърът на отбраната от РБ, нямаше толкова отчетливо да се вдигнат парите за въоръжените сили и отбраната. Ако не беше такава политиката на министъра на образованието от РБ, учителят нямаше да е в центъраа образованието да е приоритетна политика. Ако не беше РБнямаше да се случи и реформата в здравеопазването, добави тя. РБ е стабилната и спокойна сила в дясно, подчерта още Кунева.

На въпрос за все още неизлъчения от България еврокомисар, Кунева каза, че е добре колкото се може по-бързо да се излъчи еврокомисар от България и че решението на ГЕРБ да не излъчва нов комисар е правилно, още повече, че досега те имат три номинации.

В месеците до изборите трябва да се говори не какви коалици ще управляват, а кои са приоритетите и програмите на партиите по отношение на доходите, сигурността, продължаване на реформите в здравеопазването и образованието, антикорупцията и евроатлантическата ориентация на страната, каза още тя.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре