Абсолютно съм спокоен за министрите от РБ и т.нар. ревизия. Нямам основание да смятам, че министрите на РБ са действали против интересите на държавата или че са взимали решения против интересите на държавата. Това заяви в ефира на БНР Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на Реформаторския блок.

По думите му, политиката не е това, което беше. И в Европа и в България тя е търсене на това, което ни сближава, а не което ни разграничава и България задълго ще се управлява от коалиционни управления.

След съботния конгрес на формацията Зеленгорски коментира:

Идеята, че някой ще удря по масата и ще казва: „Следвайте ме!“ не е много въодушевяваща за десния избирател и за хората, които се занимават с политика. Така че ние сме заедно, продължаваме заедно, държим вратата отворена за всички, дори за тези, които ни напуснаха. Защото фрагментирането на дясното е голям проблем.

До момента не съм наясно проектът „Да, България“ дали е десен, ляв или центристки. Ако те се дефинират като десни, бихме могли да си партнираме в десните политики, каза още той.

За трети път след отделянето на ДСБ от СДС, след разпада на Синята коалиция се направи опит да бъде унищожен и Реформаторския блок, но в момента РБ е най-големият десен проект, каза още Найден Зеленогорски.

Десните вечно се разделяме, вечно намираме поводи за това, а доста хора трябва да преглътнат личното си его, подчерта още шефът на щаба на Реформаторите.

Относно заявката за ревизия на служебните министри по отделните министерства Найден Зеленогорски прогнозира:

Нямам основание да смятам, че министрите на РБ са действали против интересите на държавата, правили са закононарушения или са взимали решения против интересите на страната. Аз съм абсолютно спокоен относно т.нар. ревизия.

Източник: bnr.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре