Уважаеми колеги, демократи, свободни хора,

Имам честта да съм председател на Предизборния щаб на РБ на поредните ни избори заедно. Ние сме част от Десницата, която неотклонно работи за това в България да има демокрация, свобода и върховенство на закона, България да намери своето достойно място в Европейския съюз и да е надежден партьор в НАТО, да започне истинската борба с корупцията, да проведе съдебната реформа, да предприеме толкова наложителните у нас реформи в икономиката, доходите, отбраната и сигурността, образованието и здравеопзването.

В залата е пълно с хора, които са печелили избори. И точно затова осъзнаваме, че РБ, като нашата обща политическа платформа, трябва да се променя, да се развива, да расте. В основите на РБ е гражданската енергия и рефлексът ни да се обединяваме, а не да копаем пропасти помежду си. Защото няма друга политическа сила през целия преход, която да е загубила от делене и раздори, толкова, колкото загуби Десницата.

Нека не забравяме какво постигнахме – силна парламентарна група, която внесе 90 собствени и 140 общо с други групи проектозакони за 2 години – това беше основа на реформите. 4 от депутаттите на РБ са в Топ 15 на 43-то Народно събрание по парламентарна дейност и почти всички са тук в тази зала. Имаме над 40 кмета – БСП нито един областен. Имаме близо 500 общински съветници. Имаме близо 2000 души в тази зала, готови за следващата битка с БСП и готови да бъдат гаранти против дивия й популизъм. Това е истинският капитал, силата на РБ. И на изборите ще покажем на всички колко е мощно нашето обединение.

Нашият успех ще бъде успехът на България.

България е в опасност.  26 години след началото на демокрацията, у нас се надига национал-популизъм, който може да занули нашия цивилизационен избор, да зачеркне свободата и демокрацията, мястото ни в Европейски съюз, НАТО. С много хора от тази зала съм се борил 26 години за този стратегически и цивилизационен избор на България и  днес той е на път да бъде подменен.

Обещавам ви точно ние, РБ, да ударим звучен шамар на Левицата и да й нанесем удар именно сега, когато демонстрира апетитите си да се върне във властта.

Обещавам ви, че ще продължим да сме твърди в приноса си за Родината ни, защото имаме подготвени, компетентни, убедени демократи за членове и симпатизанти.

Обещавам ви да видите истинската силна дясна алтернатива на страната в нашата предизборна програма за ръст на доходите, икономиката, инфраструктурата, изчистването на медийните зависимости и изборната среда, за дълбока съдебна реформа и модернизиране на здравеопазването и образованието, за гарантиране личната сигурност на хората и в най-малкото населено място, за справяне с демографската криза и насърчаване на инвестициите, бизнеса и предприемачеството.

През 90-те години носех дъщеря си на рамене, когато демонстрирахме срещу БКП. После наивно мислех, че това е вече минало, необратимо и завинаги останало в историята. Последните месеци обаче нещата отиват натам, че май ще носим внуците си на рамене на протестите против ненаситната за власт БСП.

Тук сме, за да сложим началото на една кампания, в която РБ е силен, жизнен и обединен, готов за пореден път да се покаже като ясното, старо и надеждно Дясно. Не горим мостовете, не затваряме вратите, не издигаме стени за никого в Дясно. И работим заедно в РБ като истински съюзници с общи ценности.

Призовавам ви за бдителност - БСП е изгладняла за власт и само РБ, никой друг, може да я спре.

Призовавам ви и за мобилизация – РБ ще е част от следващия парламент със силна, компетентна и единна група, защото сред нас няма хора, които да считат РБ за проект, който могат лично да овладеят и подчинят.

РБ е силен и устойчив, издръжлив на ветрове и от ляво, и от дясно, на удари от братя, на заклинания за скорошен край.

С Москов и всеки един тук сме гарантите, че ще отдадем цялото си време, сили и талант за победата на РБ.

Тази победа я посвещаваме на вас, които издържахте ураганите, преодоляхте безразличието и вярвате в силата си на граждани, демократи и реформатори.

Нищо няма да ни спре! Заедно сме!

Победа! Напред!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре