„Твърденията на БСП от петък за спрени еврофондове вече са опровергани директно от еврокомисаря по регионална политика Корина Крецу“.

Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена Кунева. Тя сподели позицията на комисарката, че няма нито спрени европари за България, нито се планира подобно нещо и усвояването върви по план.

„Още вчера на Националния съвет на ДБГ заявихме, че БСП се опитва през манипулации да саботира всички реформи на министрите на РБ и най-вече дейността на Министерството на образованието и науката. Твърденията им от петък за спрени еврофондове вече са опровергани директно от еврокомисаря по регионална политика Корина Крецу. В петък на срещите ми в Еврокомисията стана пределно ясно, че Брюксел подкрепя нашите усилия и че вървим добре. Надявам се служебният кабинет да запази темпото и решителността си, а да не се поддаде на евтините предизборни провокации“, написа тя.

Реакцията на Меглена Кунева идва след като в петък БСП дадоха трибунка в парламента и заявиха, че имало проблем с парите за наука. В края на работната седмица, тя беше в Брюксел на разговори именно по програмата.

Източник: epicenter.bg

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре