Очакваме затвърждаване на евроатлантическата ориентация на България, какъвто беше цивилизационният избор на българите. Имаше спорни изявления на новоизбрания президент, главно свързаните с Крим и санкциите срещу Русия. България е част от Европейския съюз и споделя общите му политики.

Това каза пред bTV днес съпредседателят на Реформаторите Найден Зеленогорски по повод предстоящата церемония по встъпване в длъжност на новоизбрания президент.

Зеленогорски заяви, че РБ се надява президентът да работи активно по отношение на сигурността на страната, което е очакване на обществото в контекста на сложна международна среда и мигрантски натиск. Надявам се да заяви ясен ангажимент към продължаването на реформите, в това число и съдебната, евроатлантическата ориентация на страната и разбира се мерките против корупцията, добави Зеленогорски.

На въпрос дали очаква влияние на „Позитано” върху „Дондуков”, Зеленогорски отговори, че на този етап да, но се надява президентът Радев да докаже, че е президент на всички българи.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре