РБ категорично се обяви за запазване на плоския данък, подчерта Вълчев

Добри неща се свършиха за тези две години управление. РБ няма друг стратегически партньор освен ГЕРБ. Това коментира пред Канал 3 проф. Даниел Вълчев, член на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

Още тази седмица ще финализираме състава на една група, която да говори с десни и центристки организации за развитието на РБ, съобщи Вълчев. Той припомни, че на 28 януари в София ще се проведе и първият съюзен конгрес на Реформаторите, на който ще се утвърдят платформата и приоритетите на РБ за предстоящите избори, както и ще се задвижат процедурите по индивидуално и групово членство и гражданско участие. Партиите, които сега сме в РБ, сме пет, и нямаме никакви търкания помежду си, отговори той на въпрос за напускането на РБ от председателя на ДСБ.

На въпрос за новата партия на бившия правосъден министър, Вълчев отговори, че не се учудва, че и те се обявяват за борба с корупцията. Не съм чул нито леви, нито десни да приветстват корупцията. Не съм чул ”Да! България” да се обявява за дясна партия, не сме виждали техните документи, но те казаха публично, че не са нито леви, нито десни, подчерта той.

Имаме капацитет да управляваме, но това зависи от хората – те избират кой да ги управлява, категоричен бе Даниел Вълчев. Има криза на легитимността у нас, но се отива на избори и който получи най-много, ще получи отговорността да направи коалиция, прогнозира той. Според Вълчев политическото разрояване е нормален процес в Европа и за такъв трябва да се приема и у нас. Партиите трябва да се научат на коалиционна култура. Истината е, че РБ няма друг десен стратегически партньор, освен ГЕРБ, с когото до момента бяхме в управляващата коалиция, каза той.

Според Вълчев ценностно РБ и БСП имат твърде големи различия и са членове на противоположни по разбиране за управлението европейски семейства. По думите му, тезата на БСП за отваряне на блоковете на "Козлодуй" и за енергийна криза в страната са несъстоятелни. Вълчев даде като пример и това, че РБ е категорично за запазване на данъчната скàла и за запазване на плоския данък, за да остават повече пари в бизнеса, докато БСП искат промяна на данъчната система и премахване на данъка от 10 %.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре