ДБГ сме готови за избори през пролетта, защитавахме и работихме по важни каузи по време на мандата, като съдебната реформа и борбата с корупцията, повишаване на доходите на хората, реформата в образованието, и ще продължаваме да ги отстояваме и в следващия парламент. Това заяви вицепремиерът в оставка и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева на среща с актива на партията в Шумен. Тя посочи, че на тези избори ще даде още повече път на младите в партията. 

Обсъдени бяха и възможностите за кампания на Реформаторския блок сред българите в чужбина. Младите българи на по 25-30 години, които живеят в Европа, искрено се вълнуват от това, което се случва в България, коментира представител на ДБГ, живеещ в Братислава. Тези, които работим за РБ, трябва да останем обединени, защото така сме силни и можем да защитим гражданския интерес, каза още той.

Лидерът на ДБГ посочи, че по време на управлението са свършени много полезни неща от представителите на Блока както в изпълнителната власт, така и в парламента. Тя даде за пример законопроекта за старите столици, внесен от РБ, промените в Конституцията, реформата в съдебната система и борбата с корупцията, мерките против източването на парите в здравеопазването, реформите в образованието, осигуряването на повече средства за отбрана и мерките за повишаване на икономическия ръст.

Кунева подчерта, че РБ е силен и обединен и ще постигне успех на предсрочните избори.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре