Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева отличи с грамоти трима от инициаторите за изграждането на паметника на Васил Левски в двора на Военната академия "Г. С. Раковски". 

За съществен принос за осъществяване на патриотичната инициатива бяха отличени ген. м-р Петко Драгоев, почетен председател на Комитета на випуските на НВУ ,,Васил Левски“, ген. м-р Тодор Дочев, зам.-командващ на Съвета на командването на силите, бивш началник на Военна академия "Г. С. Раковски" и полк. Спиридон Спиридонов, главен редактор на в-к. "Българско войнство" и сп. "Военен глас". 

На срещата с представителите на Инициативния комитет за изграждане на паметника на Апостола на свободата министърът в оставка Кунева посочи, че екипът на МОН е направил много за патриотичното възпитание на учениците. Левски е първият герой, за когото децата чуват от най-ранна възраст, отбеляза Кунева. За неговия смел дух, смело сърце и изключителна отдаденост на страната се учи много, но вие, военните, бихте могли през своята професия да направите тези уроци още по-интересни, посочи вицепремиерът. 

Ген. л-т Стоян Топалов връчи на Меглена Кунев почетен знак и медал от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва с благодарност за подкрепата.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре