Вотът на недоверие беше "уговорен мач". БСП нямаха особени сили, тъй като вече 25 години отсъстват от борбата с корупцията. Стана ясно, че ДПС не се приемат за алтернатива, а дори гласуват с ГЕРБ, става ли въпрос за милиони и милиарди. Истинският вот на недоверие се случва на улицата с протести против корумпирания модел на управление на държавата от правителството на Борисов, коментира пред България он еър Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Именно този вот на недоверие рано или късно ще даде резултат, защото ГЕРБ нямат отговори на най-важните въпроси - по какъв начин ще се преборят с корупцията, как ще осигурят върховенството на закона и как ще направят така, че България да не бъде най-бедната държава в Европейския съюз, каза още той.

Истанбулската конвенция беше удобна тема за правителството, която да всее ярост и разделение у хората. През това време бяха заметени важни теми като увеличението на цената на тока за бизнеса, закона за частната охрана, който ясно показва, че правителството е обявило капитулацията си и дава сектор Сигурност на концесия, отговори Делчев на въпрос. Недопустимо е хора без специална подготовка да имат полицейски правомощия и да носят оръжие, с което могат да убиват. Според него този закон дава възможност на феодалните кметове да си наемат частна армия, която да ги пази от гражданите и закона и да налага репресия.

От ДБГ внесохме до президента искане да наложи вето на закона и очакваме категоричен отговор, каза Делчев.

Попитан за оценка на първата година на Радев като президент, Делчев отговори, че ролята на президента е да бъде коректив, независимо как се казва. Радев има време да покаже повече действия и да се докаже като такъв, каза още той.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре