Борисов и Цветанов фалираха сектор „Сигурност“, недокомплектът е до 40%, каза председателят на ДБГ


Всички реформи в България са спрени. Ние сме наясно, че ГЕРБ не са реформаторска партия, но ситуацията около българското европредседателство започва да става все по-притеснителна. Виждаме министрите заключени в кабинетите си, а хората на улицата. Очевидно единственият начин за справяне с проблемите са протестите. Това каза пред медии в Бургас Димитър Танев, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите”.

Министерство на енергетиката е дезертирало от отговорност спрямо бизнеса и хората, като отказва да признае своята отговорност за контрол на входа на борсата за електроенергия. Пенсионна реформа няма, ясно видимо от увеличаването на броя на инвалидните пенсии. Беше направено отстъпление от административната реформа и централизираните конкурси, даде примери за спрени реформи Танев.

Борисов и Цветанов фалираха сектор „Сигурност”, от който идват. Положението е докарано до там, че полицията не може да изпълнява основни функции, защото има сериозна липса на кадри. Не само в полицията, но и в ДАНС, и в армията недокомплектът е между 25 и 40%. Убийствата, отвличанията, насилието над деца в последните няколко месеца са симтоми на тази болест – липсата на сигурност, заяви Димитър Делчев, председател на ДБГ.

Приемането на Закона за частната охранителна дейност на практика казва, че оттук нататък частните охранители ще вършат работата на полицаите. Това е изключително грешна политика, защото влече след себе си много проблеми. Така кметове - феодали, могат спокойно да си наемат някоя охранителна фирма, която да ги пази от хората, от закона, да си изградят лична „армия”, каза още Делчев.

Вчера в Бургас, а след по-малко от месец ще отбележим и националния празник по повод 140 г. от Освобождението, но свободни ли сме днес, когато има цели области в страната, овъртолени от суджуци, от кумски и сватски назначения, попита реторично Танев. Представете си случаят Септември и какво ще бъде, ако същият този кмет разполага с „частна армия”, добави той.

Живо Табаков, общински председател на ДБГ, член на Националния съвет на партията и общински съветник в Бургас, заяви, че ДБГ води разговори с граждански организации и политически партии за създаване на Реформаторска общност за демокрация в Бургас. Говорим само с хора, които имат визия и са показали, че работят за развитието на Бургас, а не просто се целят във властта.

Табаков беше категоричен, че в Бургас трябва да се спре практиката фирми, които са близки до властта, години наред да получават апетитните търговски обекти в общината. Той обяви, че ще предложи промени в Наредбата за преместваемите обекти и като председател на Комисията по туризъм в ОбС е поканил представителите на малкия и средния бизнес в града, за да се чуят исканията им.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре