ГЕРБ връщат комунизма в България.  У хората има дълбоко недоверие и усещане, че това правителство иска да защити всеки друг интерес, но не и този на гражданското общество. Протестите са своеобразен вот на недоверие към всички парламентарни партии, които по един или друг начин подкрепят този модел.

Това каза в „Офанзива“ по Канал 3 Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Държавата да може да влиза в частните фирми и да съди шефовете им, ако се управляват управляват лошо, е промяна в Наказателния кодекс, която надминава дори очакванията на някои комунисти, каза Делчев. Уж борба с корупцията, а всъщност механизъм за контрол над бизнеса.
В това време сигурността се прехвърля в частните охранители. Първата стъпка е да дадеш на частните охранители право да стрелят и арестуват, втората е да ги сложиш „да пазят“ по време на изборния ден, а третата да ги използваш като частна армия. Това е опасно за свободата на хората, добави той.

Реформаторският блок трябва да заеме категорична позиция иска ли да работи за разбиването на корупционния модел на управление на държавата. Липсата на смелост у лидерите вдясно да напуснат комфорта на партийните си столове и да работят с останалите демократични партии и хора е лош сигнал за процеса на обединение. Ще се притесня, ако Северна и Южна Корея се обединят преди десницата в България, коментира процесите вдясно председателят на ДБГ.

Делчев бе категоричен, че като партията с най-много общински съветници, кметове и местни структури от т.нар демократична общност, ДБГ ще работи само за силен десен съюз, а не за разделение.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре