По отношение на опитите за подмяна на Евроатлантическата ориентация и целенасочени действия за реабилитиране на едно престъпно управление с изказвания като „демокрацията ни отне всичко“ и „Народният съд е едно необходимо неизбежно военновременно правосъдие“, поднасянето на цветя през паметника на Тодор Живков, ние, от ПП „Движение България на гражданите”, като дясна и демократична партия, ясно и категорично заявяваме:


1.      Осъждаме опита за реабилитация на зверствата извършени от Народния съд, издадените и изпълнени хиляди смъртни присъди срещу хора от българския политически  и интелектуален елит, както и всеки опит на БСП да внушава носталгия по престъпния режим на управление преди 1989 година.
2.      Заявяваме нашата подкрепа към решението на българското Народно събрание от 2000 година за обявяване на комунистическия режим в България от 1944 да 1989 година за престъпен и обслужващ интересите на една чужда тоталитарна държава - СССР, окупирала със сила абсолютно незаконно страната ни и докарала на власт една ретроградна партия - БКП.
3.      Твърдо заставаме на позицията, че в българското училище трябва да се изучава на база факти и доказателства за мракобесния период на т.н. социализъм в България. Нашите деца и внуци трябва да научат и знаят истината за режима и борбата, която всички ние, демократично мислещи хора, водихме срещу неограничената тоталитарна власт на Българската комунистическа партия и нейните наследници.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре