ГЕРБ се притесняват, че електронното гласуване ще им попречи да запазят феодалните си крепости на местните избори и затова целта им е изобщо да няма такова, каза пред БНТ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Електронното гласуване беше поискано от 2 млн. души на референдум. То разбива монопола на избирателните комисии, намалява невалидните бюлетини и включва повече хора в изборния процес, което ще направи нищожни купените гласове, изтъкна част от предимствата на дистанционно елекреонното гласуване Делчев.

Според думите му становището на ЦИК за отлагане на електронното гласуване е политически повлияно от управляващата коалиция и не трябва да има отстъпление от вече приетите разпоредби. Това е поредната реформа след отмяната на електронните обществени поръчки и централизираните конкурси за държавната администрация, които ГЕРБ умишлено провалят, за да запазят статуквото.

Делчев подчерта, че е необходимо да се ускори процеса по въвеждане на електронни лични карти, който е забавян няколко пъти, заради вътрени боричкания в ГЕРБ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре