Службите да отговорят има ли пръст Борисов в сделката

Подаването на оставка на член на кабинета преди да са ясни условията по сделката е признаване на участие в продажбата на ЧЕЗ. Премиерът Борисов не трябва да се крие зад институциите, а да да каже истината за ЧЕЗ. Службите трябва да отговорят има ли премиерът пръст в сделката.

 

Изключително сме притеснени за националната сигурност предвид корупциония модел на управление и факта, че ключови дружества се продават на неясни собственици със съмнителен произход на средствата – Общинска банка беше придобита от лихтенщайнска офшорка, а ЧЕЗ е на път да отиде в ръцете на губеща фирма, със собственик без необходимото образование и управленски опит в сектора, зимният туризъм е превърнат в монополна каса на малцина, а Здравната каса е непресъхваща яма за източване на средства.

Тази сделка съшита с най-корупционните бели конци е тест за държавността след КТБ. Моделът "кой" се разраства неимоверно и безнаказано, водейки до разпада държавата!

Всички задкулисни сделки, се плащат от българските граждани, същото ще се случи и сега, като цената ще я платят гражданите през бъдещо увеличение на цената на тока.

Настояваме за бърза и безпристрастна проверка от страна на Финансово разузнаване в ДАНС по Закона за мерките срещу изпиране на пари, както на КЕВР, НАП, КЗК, КФН.

ДБГ ще продължи работата си за изграждане на силна демократична опозиция, която да се противопостави на корупционния модел на управление на страната, налаган от ГЕРБ и подкрепян от БСП, ДПС и ОП.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре