ЧЕЗ искат да се махнат и Пабло Ескобар да иска да купи българската част, и на него ще я продадат, коментира Делчев

Корупцията е в такъв огромен мащаб, че нито оставката на Петкова, нито "Балканското Белене" не прикриха огромната далавера с ЧЕЗ и това, че утре тази сделка може да се плати от всички нас чрез увеличаването на цената на тока.

 

Това каза пред БНР Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“, изразявайки официална партийна позиция.

Без съмнение Борисов е този, който трябва да даде отговор на въпроса кой стои зад Гинка Върбакова. Няма разумен човек в България, който да смята, че тя самостоятелно купува бизнеса на ЧЕЗ в България. Вторият въпрос, на който трябва да се отговори, е дали премиерът има пръст в тази сделка, защото се появиха и такива съмнения.

ЧЕЗ продават бизнеса си у нас заради лоша инвестиционна среда и политически натиск. И Пабло Ескобар да иска да я купи и на него ще я продадат, защото искат да си вземат парите и да се махнат, коментира Делчев.
Това не е „Суджукгейт“ или „Кумгейт“, в които някои депут нещо е направил, това е сделка между държава и фирма, в която се залага българският национален интеререс.

Извънпарламентарната опозиция трябва да сме на мястото си, за да огласим факта, че това е една сделка, която касае стабилността на цялата ни държава и трябва да настояваме за максимална прозрачност. Сделката прикрива истинския собственик и е задължително да се направи всичко възможно да не се осъществи по начина, по който искат да ни я сервират, каза още Делчев.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Нагоре